Lukkende karrieredører

Sep 20, 2022 Uncategorized

Lukker du karrieredører når du tar en spesialisert jobb? Hvordan bestemmer du om det er verdt risikoen for å lukke dører bak deg? Leser et underverker:
Hvordan bestemme når du er i en karriereovergang, hvis en flott mulighet dukker opp, men det kan lukke dører. (Min beste venn fikk akkurat et flott tilbud om å drive en virksomhet på 50 mm, men det er et område som perifert for hennes primære kompetanseområde, sol/vind, så hun er bekymret for forgreninger, selv om hun ville utvide ferdighetssettet.) Hvilke faktorer er viktige når du åpner en dør og lukker en annen?
Flott spørsmål, leser A. Vi har snakket om fordeler og ulemper med å endre karriere, hvordan vi kan endre karrierer og hvordan du bruker LinkedIn for å hemmelighet undersøke en ny karriere – men vi har ikke snakket om å stenge karrieredører ved å ta en spesialisert jobb . Jeg er virkelig spent på å høre hva leserne har å si om denne, siden jeg tydeligvis har tatt en karrierevei (medielov til moteblogging) som har avledet meg, litt, fra min opprinnelige karrierevei.
Her er min $ .02: Jeg tror faktisk ikke at dører er stengt, selv om du forlater karrieren helt. Kanskje jeg er naiv, men jeg tror at hvis du holder opp kontaktene dine, hold deg oppe på nyhetene i det opprinnelige området ditt, og – når du ser – uttrykker spesifikk interesse, ferdigheter og talent for jobben som er åpen, du Ha et godt skudd. Jeg tror spesielt hvor du drar til et perifert område, du bygger fremdeles viktige ferdighetssett som er relatert til det opprinnelige feltet.

Jeg tror det også er viktig å merke seg at ingenting er helt slik det ser ut – den “generelle” jobben kan gi deg kunnskap som er for spesialisert til å være til bred bruk. For advokater, for eksempel, hvis du blir i en “allmennpraksis”, kan du bruke år på å jobbe med en spesifikk sak (eller noen få) som har veldig spesifikk kunnskap eller et spesifikt faktimønster knyttet til det. Du lærer fortsatt å forske og krangle, selvfølgelig, men du får ikke veldig generell forretningskunnskap. På den annen side, hvis du tar en jobb i huset for et selskap, ja, vil du takle ting relatert til den spesifikke bransjen (la oss si, prissvingningen av widgeter), men også generelle bekymringer (for eksempel styremedlemmer, ansatt drama, og administrere utenforstående rådgivere når du saksøkes for å ha samlet prisen på widgeter). Så din bredde av erfaring er faktisk bredere etter å ha tatt den tilsynelatende mindre jobben.
Til slutt, ikke glem ordtaket om at Gud åpner et vindu når livet stenger en dør-ideen er at hvis du går fra Market X til Market X-Sub-1, kan du også oppleve at markedene Y og Z nå er åpne for Du – selv om X er stengt.
Det eneste stedet jeg kanskje er på vakt er hvis du forlater en stabil industri for en bransje som kan kollapse helt. Jeg vil bekymre meg for at uansett “nye” ferdigheter du får, vil bli foreldet, og verre, hvis hele bransjen virkelig krasjer, vil markedet bli oversvømmet av mennesker med lignende ferdighetssett, og nettverkskontaktene dine kan blande seg dramatisk.
To interessante innlegg om dette emnet (med forskjellige synspunkter):
Å holde alternativene åpne kan være å skade karrieren din [Harvard Business Review]
Hvordan spesialisere deg rett ut av en jobb [Fast Company]

Lesere, hva tror du-når du ser på karriereplanene dine på lang sikt, bør du være på vakt mot å begrense fokuset ditt eller endre karriere helt? Hvordan evaluerer du det når du kommer til veikryss som dette?
Avbildet: Gwoeii / Shutterstock.
—————
N.B. Vennligst hold kommentarene dine om emnet; ThreadJacks blir slettet etter eget skjønn og bekvemmelighet. Disse materielle innleggene er ment å være en kilde til samfunnskommentar til et bestemt tema, som leserne kan bla gjennom uten å måtte sile ut mange ikke -relaterte kommentarer. Og så selv om jeg selvfølgelig verdsetter alle kommentarer fra leserne mine, ber jeg deg om å respektere noen grenser for materielle innlegg som denne. Takk for at du forstår!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *